Wat seksualiteit is

Gezien seksualiteit de kern laat zien van onze persoonlijkheid zien we deze drie gevolgen met name in dat gebied! De media doet ons geloven dat alles om seksualiteit draait; alleen in werkelijkheid is het niet zo’n GROOT DING. Het is gewoon een onderdeel van ons leven. Het is eigenlijk meer een uitingsvorm, het laat onze persoonlijkheid zien. Zoals huilen en lachen een uiting zijn van emoties, zo is seksualiteit (en daarbij ons seksuele gedrag) een uiting van de kern van wie we zijn.

Onze seksualiteit gaat over wie wij zijn, wat we van onszelf vinden, welke normen en waarden we hebben in ons leven, het gaat over kwetsbaarheid, gekend voelen. Het centrum van onze persoonlijkheid komt tot uiting in ons seksuele gedrag. Dat maakt het zo kwetsbaar. En dat maakt, dat door seksueel gedrag je persoonlijkheid een gigantische boost krijgt of vernield wordt. Het is een verwarmend vuur of een vernielend vuur.

Seksualiteit is deel van wie jij bent. Houd jij van jezelf? Dan houd je ook van je seksualiteit. Heb je een probleem met je seksualiteit, dan heb je een probleem met jezelf. Het is niet iets wat je alleen DOET, het heeft met alles in jouw persoon te maken. Seksualiteit doet ook wat met HEEL jouw persoon. Wist je dat seksualiteit voor 80% hersenactiviteit is? Hoe jij dus over jezelf denkt, hoe jij over seksualiteit denkt… bepaalt hoe je het beleeft & voelt.

Volgende: “Eigen verantwoording”