Wat is goed, wat is fout?

Ik zoek Gods wil, over mijn partnerkeuze.
Mag ik van God wel of niet mezelf bevredigen?
Is het normaal als christen in je huwelijk anale seks te hebben?
Zou SM mogen van God in je huwelijk?
Hoe denkt God over seks-speeltjes?
Is echtscheiding altijd fout?
Waar is de grens? Hoever mag ik gaan?

Allerlei vragen zijn er te vinden onder de christenen over seksualiteit & relatie. Vaak gericht op goed en fout. Wat mag wel, wat mag niet? Als God het niet persoonlijk duidelijk maakt, zoeken we elkaar als christen op om meningen te horen, Bijbelse uitleg.

Waar is Jezus voor opgestaan uit de dood? Zodat we konden eten van de boom van het Leven. Ondanks dat Adam & Eva de andere boom hadden gekozen. We hoeven niet meer de eten van de boom van goed en kwaad. (Genesis 1-3) En toch zijn we daar als christen zoveel mee bezig. Wat zonde van onze tijd.

Seksuele kwesties zijn geweldig om te bespreken met God. Zijn adviezen zijn precies passend, omdat ze de handleiding zijn van hoe we in elkaar zitten. Alleen als het je puur gaat om goedkeuring van Hem, gebruik je Hem als richtingwijzer. Terwijl Hij relatie zoekt. Alle keuzes in je leven, zijn juist een uitnodiging om met God in relatie te zijn, diepere te komen. Als de relatie beperkt wordt tot een mening over wat jij doet, is het een armzalige relatie, vergeleken met wat het kan zijn.

Bovendien heeft God ons zelf verantwoordelijkheid gegeven over ons leven. En persoonlijk  heb ik gemerkt dat Hij de bal vaak terugkaatst, als ik Hem vraag over goed en fout. “Wat denk jij, wat wil je bereiken met je leven?” We zijn gemaakt om zelf verantwoording te nemen in de dingen van ons leven. Hoe doe je dat? Je gebied verkennen, jezelf eerlijke vragen te stellen, je verdiepen in het onderwerp en keuzes maken. In dat proces kan je samen op lopen met God. Maar Hij weigert om de keuzes voor jou te maken of gevolgen van je keuzes op Zich te nemen. Dat zou onrespectvol zijn en tegennatuurlijk, Hij is zeer gevoelig voor grenzen.

Wat dan met de grenzen en adviezen die Hij geeft in de Bijbel? Je kan Hem bevragen daarover. Bijvoorbeeld: “Waarom heeft U dit gezegd?” “Wat zijn de gevolgen als ik dit niet/wel doe?” En ga op reis met Hem.

Inspiratie over Gods stem verstaan: Mark Virkler – 4 Keys to hearing Gods voice
Binnenkort vertaald in het Nederlands door Stichting ‘Life Giving Culture’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *