Tips voor de eerste keer seks!

De eerste keer seks maakt heel veel uit, in ons leven. Vanuit onderzoek is bewezen dat tijdens de eerste keer seks, je als mens op verschillende gebieden, dingen vastlegt voor het leven. Vergelijkbaar met een jong dier wat geboren wordt, z’n moeder ziet en alles imiteert van die moeder = ‘inprenting’. Je prent in je persoon een plaatje van wat seksualiteit inhoudt, door die 1e keer. De sfeer die er was, of er sprake was van dwang, of je de persoon kende of niet, hoe het kwam tot seks, hoe de ander sprak/reageerde op je naakte lichaam etc. Alle details van wat die 1e keer gebeurt, heeft invloed op hoe je seksualiteit beleefd & ziet de rest van je leven. seks

Seksualiteit wordt als een soort klei in je gelegd, bij je schepping. Daarna kleien je ouders daarmee, door hoe zij met elkaar leven & hoe zij jou seksueel opvoeden. Het moment van 1e keer menstruatie/natte droom heeft veel impact, blijven goed hangen in de klei. Hoe dat moment was, hoe je ouders reageerden etc. Ook hebben evt. verslavingen op het gebied van  masturbatie & porno impact op de klei. Maar het moment van de 1e keer seks; is als vuur op de klei. Je seksualiteit gaat in de oven en kan daarna niet meer geboetseerd worden; het is hard geworden, een definitief beeld, vast in je ziel. Met een explosie aan bindingshormonen die op zo’n moment vrijkomen. Dus ook die belofte aan de ander (of jij dat nou bewust doet of niet). Vervolgens is je diepste gevoel van bevrediging bij seks, in ’n situatie als in dit stuk klei. Je kan seks hebben en een orgasme krijgen, maar als het niet zo is als in deze setting, met die persoon, passend bij dit kunstwerk van seksualiteit… dan is het niet bevredigend.

Daarom tips voor de 1e keer seks:
(niet speciaal op volgorde)

1. Wacht net zo lang tot er een letterlijke, lichamelijke, emotionele en geestelijke veiligheid bij jullie allebei ervaren wordt in elkaars aanwezigheid, dan ben je klaar om te  trouwen en dan de eerste keer seks.

2. Zorg dat zelfbeheersing & geduld karakter-eigenschappen zijn geworden van jou (zonder die 2, heb je alleen vernietigende seks, zie blog ‘seks is als een vuur’) zodat ook angst & dwang op geen enkele manier aanwezig is in jullie relatie.

3. Bouw eerst aan vriendschap tussen jullie 2, echte liefde (= als je er een offer voor hebt gebracht), je hebt al veel herinneringen samen opgebouwd.

4. Zorg dat je weet hoe je onderwerpen open kan bespreken, alle dingen die in je om gaan. En ook hoe je denkt over seksualiteit, ALLES wat er op seksueel vlak is gebeurt besproken hebben en je verwachtingen/spanning daarin op dit moment.

5. Maak de omgeving heel romantisch (zet kaarsen neer die 6 uur kunnen branden, laat het lekker ruiken, zorg voor zachte dekens/kussens in de ruimte, zet muziek op waar jullie beide van houden, zet foto’s neer van speciale herinneringen uit jullie relatie, zorg voor romantisch ondergoed, gebruik je creativiteit).

6. Bespreek en kies samen een voorbehoedsmiddel. En zorg dat je die hebt/gebruikt.

7. Praktisch: zorg voor een handdoekje o.i.d. als je iets anders dan een condoom gebruikt, voor de sperma die vrijkomt en/of het evt. bloedverlies van de vrouw.

8. Zorg ervoor dat NIEMAND je storen of zien kan.

9. Zorg voor een bodylotion of massage-olie, zodat je elkaars lichaam kan masseren. Zorg ook dat je weet hoe dat moet. Ook glijmiddel is goed om bij de hand te hebben; voor de eerste keer kan er natuurlijke spanning zijn in de spieren rondom de vagina; waardoor het veel fijner voelt met glijmiddel. Later heb je dat dan waarschijnlijk niet meer nodig.

10.  Lekker hapje en drankje is ook erg handig; voor het voorspel, de tijd van masseren, tegen elkaar aanzitten, samen praten (zéér belangrijk).

11. Wees bewust dat je elkaar op dit gebied nog moet leren kennen, dus dat het niet erg is om elkaar even niet te begrijpen. Maak je verwachtingen niet te hoog; zorg dat het belangrijker is dat je tijd met elkaar hebt, dan dat je persé moet klaarkomen op de manier zoals jij het in je hoofd hebt. Wees niet gekwetst, als de ander jouw hint niet begreep. Daarom is praten ook zo belangrijk, die details moet je durven aangeven. Help elkaar, door gesloten vragen te stellen: (bij massage:) ‘Moet ik het zachter of harder doen?’, ‘Vind je het goed als ik ook … masseer nu?’.

Tijdens deze 1e keer, maak je iets waar je je hele leven profijt van zal hebben! Als ZO je klei in de oven gaat; heb je bijna 100% kans op een succesvol lang huwelijk. Omdat je hele persoon, in jullie seksualiteit, de diepste bevrediging zal beleven, als je weer romantisch samen bent met diezelfde persoon, in diezelfde intimiteit! Heel je leven zal je terug verlangen daarnaar, want het is een plaatje wat geprent is in je ziel. En dat is precies wat een basis vormt voor een lang, gelukkig huwelijk.