Teveel of te weinig libido?

Waarom heb ik zoveel libido? Waarom mijn vrouw zo weinig?

De man is de jager en de vrouw de responder. De twee samen zijn in evenwicht met elkaar. De twee samen, onderworpen en overgegeven aan elkaar, veroorzaakt het hoogst mogelijke niveau van intimiteit.

>De jager heeft een sterke libido nodig, want zonder die drive zou de man niet slagen (of volhardend blijven) in zijn verovering. Je moet je vrouw veroveren, haar najagen en niet opgeven.

>En de vrouw, door haar lagere libido, zoekt van nature de veiligheid en emotionele intimiteit boven de seks. Als je dat waardeert en de ruimte geeft, heb je uiteindelijk een veel hoger niveau seks.

Seks is een groot geschenk van God aan de mens. Binnen de grenzen die Hij ervoor heeft gezet, is het het meest vervullende en mooiste wat een echtpaar kan beleven. Het verbindt en brengt samen. Hij heeft seks bedacht en het is heel mooi. Het is niet alleen lichamelijke actie maar ook emotioneel en geestelijk. Het is het eren van elkaar en overgave aan elkaar. Het is het neerhalen van muren, het hart onthullen voor elkaar, kwetsbaar worden voor elkaar, diepe intimiteit. Er is een groot fysiek genot in seks en zo heeft God het ook gemaakt. Maar dat is niet het enige; de voordelen gaan zo veel dieper, verder, het smelt zoveel meer samen, geeft diepere band, een grotere vrede, diepere eenheid.

Weinig zin in seks? Ja, heel weinig, 1x in de maand ofzo.
En als je seks zou verwisselen met intimiteit… weinig zin in intimiteit? Nee, daar heb ik juist vaak en veel zin in altijd.
Seks = intimiteit, dus als je het zo ziet, heb je eigenlijk toch wel veel zin in seks.

Dus je libido is een zegen, ook je mate van libido. Een middel om te ontdekken, te veroveren, intimiteit te bouwen en elkaar in te nemen. Zonder dit verschil (of zonder het bewustzijn en gebruiken van het verschil) zou de eenheid tussen man en vrouw voorspelbaar worden en saai. Dit verschil geeft juist de spanning, de uitdaging en de stimulans. Elke keer weer met passie en liefde elkaar te veroveren, het is een geschenk. En houdt je creatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *