Seks wordt iets moois!

Persoonlijk ben ik erg geraakt door dit verhaal van Lize. Ik was erbij op haar trouwdag en was 3 weken van slag! Zo onder de indruk was ik, van hoe God herstel mogelijk maakt! En van hoe mooi seksualiteit kan zijn! Lees haar verhaal…

Lize is een meisje, nu een vrouw, die echt wilde loskomen van al het vieze lustgericht seksuele toen ze 17 was. Ze was VERSLAAFD aan de aandacht van jongens en schroomde niet terug voor seksuele handelingen. Helaas kwam ze elke keer in verkeerde handen en werd ze verkracht door haar vriendjes. Deze patronen kwamen doordat ze seksueel misbruikt was door haar broers. Toen ze tot geloof kwam, wilde ze niet meer zo leven, als ze leefde. Dat was haar ‘wakker worden’. Ze ontdekte dat Jezus veel verder vervulde dan seks ooit kon. En seks werd steeds minder belangrijk.

Ze besloot het ‘open te gooien’ en vertelde de waarheid (van het misbruik) aan haar moeder en vervolgens de politie en anderen. Ze werd opgenomen in een hulpverlenings-gezinshuis en besloot open te zijn, vocht zich over de schaamte heen en deelde heel veel met een bepaalde hulpverlener aan wie ze ‘verantwoording ging afleggen’.  pep talkDoor de ontmoeting van heel veel liefde, geduld en geen veroordeling, had ze de moed om ‘patronen te doorbreken’. Doordat ze nu ergens anders woonde was ze natuurlijk al losgekomen van haar verkeerde vriendenkring en onveilige thuis-omgeving. Bewust ging ze tijd nemen om te investeren in haar relatie met God en tijd nemen om nieuwe vrienden te maken. Ze groeide in haar relatie met God en kreeg verantwoordelijkheden in haar kerk. Ze had veel diepe ontmoetingen met Jezus die elke keer veel genezing brachten.

Een ex was volhardend in de seks die hij eiste van haar; elke vrijdag was het raak. Wat ze ook deed, ze kon hem niet ontwijken. Toen ze dit deelde werd er voor gebeden, de band werd geestelijk verbroken. Vol verwachting en wat spanning, ging ze haar vrijdag in. Maar hij kwam niet opdagen; hij heeft haar nooit meer benaderd. Zo krachtig is het om BANDEN TE VERBREKEN! Ze ging ergens anders wonen, in een liefdevol gezin, omdat God haar daarheen leidde en dit bracht nog meer herstel in haar & haar relatie met God. Door het zaaien op de akker van haar geest, lukte het ook om haar ‘denken te veranderen’. Ze moest loskomen van leugens als ‘seks is alleen voor de man genot’, ‘seks is onder dwang’, ‘seksualiteit is iets geheims, vies, buiten God staand’ etc.

huwelijksnachtZe had samen met God besloten een tijd geen verkering te nemen, zodat ze echt wat te bieden zou hebben aan haar man. Niet meer een lichaam alleen met uitgeschakelde emoties & geest. Nee, juist een gezond hersteld persoon, een betrouwbaar karakter, vreugdevol in het leven staan, sprankelend en geen ballast meer uit het verleden. Ze had op haar huwelijksnacht de eerste keer seks met haar partner en zo mooi, de maagdelijkheid was hersteld! Precies zoals God haar had gezegd. In dat eerste jaar van het huwelijk, had ze nog wel eens FLASHBACKS waardoor ze op slot schoot. Gelukkig heeft ze een man die dat aanvoelt en niet door gaat, hij stopte dan. Samen in het groeien in seksualiteit werd dat steeds minder.

Zo mooi hoe hun relatie een voorbeeld is in sprankelend getrouwd zijn, een voorbeeld van HOOP!

1 gedachte over “Seks wordt iets moois!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *