Overvallen of beschermd door de man?

Overvallen of beschermd door de man?

27 januari 2016 1 Door Gerrieke van Brussel

Door een roofdier overvallen of door de prins beschermd?

Een vrouw kan pas echt vrouw zijn, als de man bewijst een beschermer te zijn en geen roofdier. Want als mannen worden wie ze bedoeld zijn, kunnen vrouwen worden hoe vrouwen bedoeld zijn. Als de vrouw niet inziet dat ze de man nodig heeft; dan blijft ze vechten voor iets wat ze niet zelf kan bereiken. En als de man niet inziet dat de kracht in hem, de vrouw veiligheid biedt, blijven zij lamlendig ‘gebruiken’. Recept voor een rampenhuwelijk, verknipte opvoeding, oorzaak van ‘vrije’ seks, oorzaak van seks voor het huwelijk, oorzaak van vreemdgaan, oorzaak van slappe & onverantwoordelijke mannen e.a.

Door de eeuwen heen, zijn vrouwen vernederd, misbruikt, genomen en mishandeld door de man, NIET BESCHERMD. Zowel seksueel als op elk ander gebied. Logisch dat het vertrouwen in de man er niet meer automatisch is. En de vrouw ook scheef denkt over zichzelf: ‘wij moeten de man verleiden met ons lichaam, we moeten ons sexy kleden, we hebben de man niet nodig, ik geef me over = ik laat me maar gebruiken, ik ben raar dat ik niet altijd seks wil.’

In de Bijbel wordt de vrouw gestimuleerd om zich aan haar man over te geven (o.a. Efeziers 5:21-33). Het gezag erkennen (Grieks: hypotássõ) betekent: zich onder gezag stellen, onderschikt maken, onderwerpen, toegeven aan een vermaning. Met andere woorden; je laten beschermen. Je ziet het ook aan het lichaam van de vrouw; met seks moet zij zich overgeven aan iets wat in haar  komt. Zij moet het zaad van de man ontvangen, zij is het kwetsbaarst. De vrouw zoekt naar bescherming in een man; iemand die sterk is, groter dan haar. Ze wilDSC2399 praten om te zien of hij betrouwbaar is, is erg waakzaam of hij zijn woord houdt. Voelt zich (over het algemeen) sneller jaloers, onzeker of afgewezen dan de man zich voelt; ze zoekt veiligheid. Vaak zoekt een vrouw een partner (onbewust), die lijkt op haar vader (vaders horen een basis van veiligheid te bieden om identiteit te vormen).

Hoe kan je dat vertrouwen laten groeien? Als je tot geloof komt (Jezus erkennen als Redder, relatie starten met Hem); kom je in het Koninkrijk van God. Je leert Gods liefde kennen. Door Gods liefde als Vader en Man, ga je mannen anders zien. Want liefde drijft alle argwaan, zelfverdediging en wantrouwen uit. Laat God je herstellen en meenemen, in het vertrouwen van de man. Zodat jij kan stralen als een Koninklijke schoonheid en je identiteit tot ontplooiing komt.

Samen God die mogelijkheid geven? Klik hier.