Niet-intieme seks

Typisch dat je na seks, zonder intimiteit, weerzin krijg naar de ander. Uit onderzoek blijkt, dat veel jongens hun meisje dumpen nadat ze seks hebben gehad, niet omdat ze dat al van plan waren, maar omdat ze gewoon ineens niet meer verliefd zijn bijv. Logisch, want je hebt iets gedaan (seks), wat vanuit intimiteit moet groeien. Pas als de intimiteit niet meer onder woorden is te brengen, pas als er een diepe vriendschap is. Als je daarvoor seks hebt, is het seksuele vuur een verterend vuur, het dooft alles wat er was.

Ook in een lange bestaande relatie, waar intimiteit is, werkt alsnog dit principe voor seksualiteit. Als we alleen seks hebben, zonder intimiteit, zonder opbouw, zullen we afstand merken erna. Het heeft dan niet dichter bij elkaar gebracht. Het is zoveel meer waard, zoveel meer bevredigend, echt verbindend en verliefd-makend, voor nog dágen erna, als seks voortkomt uit een diepe intimiteit.

Als de start van een relatie seksueel is, is die relatie gedoemd te mislukken. Waarom? Een relatie bouw je door vriendschap te ontwikkelen. Dat doe je niet door seksueel bezig te zijn, dat doe je toch ook niet met vriendinnen/vrienden. Juist door samen zijn, praten, elkaars normen en waarden ontdekken, elkaars achtergrond ontdekken en bespreken, samen met anderen optrekken, familie en vrienden leren kennen, dat maakt dat je relatie bouwt. Seksualiteit is pas veel later aan de orde; het is gemaakt als gevolg van intimiteit en veiligheid. Seksualiteit gebruiken om intiem te worden heeft dezelfde gevolgen als een huis bouwen zonder fundering. Ziet er even misschien prachtig uit, maar kort daarna stort het in.

Seksualiteit gebruiken als start van de relatie heeft dezelfde gevolgen als rijst in de pan doen, zonder water erbij. Dat wordt zwart en kan je niet meer gebruiken. Rijst moet koken in water, zacht worden. Zo moet je in een relatie zacht worden voor elkaar; in veiligheid en vertrouwen. En dan, na het verbond, een trouwbelofte, dan pas seksueel actief worden. Zo kan je een relatie bouwen die niet anders dan succesvol zal zijn. En haal je al het goede uit seksualiteit wat er te halen is.

See, admire and experience the power of THE ORIGINAL!

Vorige: “De eerste keer uitbuiten”
Volgende: “Jongen – man”