Meisje – vrouw

Een van de meest-gestelde hulpvragen van meisjes is de volgende: hoe kan ik voorkomen dat ik pijn heb, tijdens het vrijen? En het grootste probleem bij vrouwen is ook de pijn bij het vrijen. Vaak durven de meiden of vrouwen dit niet aan te geven bij hun partner, bang om te kwetsen of kwijt te raken bijv. Maar typisch een teken dat er geen intimiteit en veiligheid is voor een vrouw/meisje. Want dan stelt je lichaam je ook gewoon niet open voor een uiting van intimiteit. De spieren spannen aan en maken de vagina klein, door onzekerheid/onveiligheid/geen overgave. En daarom doet het zeer. Ook hoor je vrijwel altijd dat het meisje onzeker wordt van het idee, dat de jongen het al met veel meisjes voor haar heeft gedaan en het niet zeker is, dat hij bij haar blijft! Dus dat ze moet presteren om hem te houden. Dit is ook een zeer logische reden voor pijn bij het vrijen; want er is geen exclusiviteit, wat voor een vrouw ESSENTIEEL is om goede seks te kunnen beleven i.v.m. veiligheid, tederheid & overgave.

Maar ook bij de man, geeft het lichaam aan dat seksualiteit zonder intimiteit geen goed doet. Want de grootste klacht van jongens, volgens Sense; is dat ze een te vroege zaadlozing krijgen, waardoor ze niet echt gemeenschap kunnen hebben met hun meisje. In de seksuologie wordt hiervan meestal als oorzaak aangegeven; dat de man diep van binnen zich niet wil/kan binden aan een vrouw. Het lichaam reageert daarop (los van of de man dat wil of niet) door snel een zaadlozing te hebben, waardoor je niet echt intieme seks kan hebben, je hoeft er niet echt voor naar binnen bij de vrouw dan. Alsof het lichaam er haast mee maakt, zodat het niet te intiem wordt. Gevolg is dat de vrouw ook niet een orgasme kan hebben door stimulering van de penis, want die is dan al niet meer stijf. Hiermee geven de emoties & het lichaam dus aan, dat ze de intimiteit nog niet aan kunnen, de verantwoording nog niet wil dragen voor een diepgaande & trouwe relatie. 

Het lichaam is zo verschillend! Want de man kan in 2 minuten klaarkomen, gemiddeld. En een vrouw in 15-17 minuten, gemiddeld. Ook heeft de man elke 72 uur (1x in de 3 dagen) gemiddeld, een natuurlijke aandrang om zijn zaad te lozen. De vrouw heeft alleen de menstruatiecyclus die haar lichamelijk aanzet tot seksualiteit (is dus 1x in de maand). De vrouw wil heel graag praten, harten delen, lang voorspel, de man verlangt gelijk naar klaarkomen (omdat dit ook zo snel kan). Deze feiten kunnen verwijten & onbegrip & afstand veroorzaken in een relatie.

Maar wat nou als je dit combineert als 2 krachten, die samen de perfecte ingrediënten vormen voor een stabiel, heerlijk, bevredigend seksleven? Op deze manier zijn we afhankelijk van elkaar zijn & is de relatie uniek door beide inbreng. En dat maakt ook dat je als stel een unieke seksuele reis kan maken.

Voor de getrouwde mensen; zie de verschillen dus niet als scheidingbrengend. God heeft het bewust zo bedacht. Jullie samen hebben de perfecte inbreng in de reis die jullie maken op seksueel gebied! Gebruik elkaars kracht! Mannen; zie het als een juiste stimulans om eerst harten te delen, voordat je gelijk seks wilt. Het helpt jou, jij hebt het ook nodig. En vrouwen; zie zijn seks-drang als iets positiefs voor jou, want het helpt jou, jij hebt het ook nodig regelmatig seks te hebben. We zijn niet per ongeluk verschillend.

Dus meiden & vrouwen: laat voor je vechten! Zorg dat je je niet eerder weggeeft dan dat hij heeft bewezen dat jij de ENIGE bent voor hem (en bedenk van te voren hoe jij vindt dat hij dat bewijst). Dat je je veilig voelt, geliefd voelt, teder behandeld weet. Hij moet zelfbeheersing hebben om teder te zijn, te luisteren naar jouw grens, te luisteren naar jouw hart. Doe niet nep, wees eerlijk, benoem je grenzen en wensen. Ga nooit claimen of een jongen/man naar je hand proberen te zetten, heb respect voor hem.

Merk je dat je teveel nare gevoelens heb, om dit te kunnen doen? Te weinig motivatie, te lage eigenwaarde of pijnlijke herinneringen? Doe er wat mee zodat je dit wel kan! Vraag hulp, ga erover praten.

Vorige: “Jongen-man”

Aansluitende blogs: zoons & dochters