Meisje – vrouw

Een van de meest-gestelde hulpvragen van meisjes is de volgende: hoe kan ik voorkomen dat ik pijn heb, tijdens het vrijen? En het grootste probleem bij vrouwen is ook de pijn bij het vrijen. Vaak durven de meiden of vrouwen dit niet aan te geven bij hun partner, bang om te kwetsen of kwijt te raken bijv. Maar typisch een teken dat er geen intimiteit en veiligheid is voor een vrouw/meisje. Want dan stelt je lichaam je ook gewoon niet open voor een uiting van intimiteit. De spieren spannen aan en maken de vagina klein, door onzekerheid/onveiligheid/geen overgave. En daarom doet het zeer. Ook hoor je vrijwel altijd dat het meisje onzeker wordt van het idee, dat de jongen het al met veel meisjes voor haar heeft gedaan en het niet zeker is, dat hij bij haar blijft! Dus dat ze moet presteren om hem te houden. Dit is ook een zeer logische reden voor pijn bij het vrijen; want er is geen exclusiviteit, wat voor een vrouw ESSENTIEEL is om goede seks te kunnen beleven i.v.m. veiligheid, tederheid & overgave.

Het lichaam is zo verschillend! Want de man kan in 2 minuten klaarkomen, gemiddeld. En een vrouw in 15-17 minuten, gemiddeld. Ook heeft de man elke 72 uur (1x in de 3 dagen) gemiddeld, een natuurlijke aandrang om zijn zaad te lozen. De vrouw heeft alleen de menstruatiecyclus die haar lichamelijk aanzet tot seksualiteit (is dus 1x in de maand). De vrouw wil heel graag praten, harten delen, lang voorspel, de man verlangt gelijk naar klaarkomen (omdat dit ook zo snel kan). Deze feiten kunnen verwijten & onbegrip & afstand veroorzaken in een relatie.

Maar wat nou als je dit combineert als 2 krachten, die samen de perfecte ingrediënten vormen voor een stabiel, heerlijk, bevredigend seksleven? Op deze manier zijn we afhankelijk van elkaar zijn & is de relatie uniek door beide inbreng. En dat maakt ook dat je als stel een unieke seksuele reis kan maken.

Vrouwen; wat nou als je zijn seks-drang niet als lust betiteld maar als iets positiefs voor jou, want het helpt jou, jij hebt het ook nodig regelmatig seks te hebben (binnen een relatie). Vaak is dit een onbewuste behoefte bij vrouwen. We zijn niet per ongeluk verschillend.

Merk je dat je teveel nare gevoelens heb, om dit te kunnen doen? Te weinig motivatie, te lage eigenwaarde of pijnlijke herinneringen? Ik zou zeggen: Vraag hulp, ga erover praten.

Vorige: “Jongen-man”

Aansluitende blogs: zoons & dochters