Lekker ding!

Je loopt op straat en ziet een zeer aantrekkelijke vrouw; je fluit en denkt ‘oeh, wat een lekker ding!’ Je voelt je seksueel tot haar aangetrokken. Alsof je instinct verlangt haar te nemen. Je stelt je voor hoe het zou zijn seks met haar te hebben. Tegelijk wil je dit niet, als christen; vervelend dat dit zo’n effect heeft op je! Je ziet schoonheid; je wilt het hebben voor je eigen bevrediging. Vergelijkbaar met… een roofdier. Die zijn prooi ziet en het wil verslinden.

Deze worsteling is heel rot, voor jou als jongen/man! Het is belangrijk te begrijpen dat de duivel de man heeft gemaakt tot een dierlijke versie van ‘de man’. Hij heeft de kracht van de mannen geroofd (Mat.13:19) zodat ze slappe, karakterloze mannen worden. Dieren die op instinct afgaan zonder verstand. Niet meer gevoelig, niet meer wijs, niet meer veiligheid brengend. En de films, maatschappij en sociale omgeving bevestigen dit beeld van het man zijn maar al te vaak.

Daarom terug naar het begin; een paar statements van de originele versie van man-zijn:

  • gemaakt naar Gods beeld (zoals Adam & Eva)
  • de mogelijkheid om te regeren (autoriteit) over de hele aarde en alle dieren (Gen. 1:26)
  • sterk en krachtig in identiteit, en dan ook in gedrag (door Gods liefde te ontvangen/kennen, Col. 2:10)
  • GEEN autoriteit om de vrouw te regeren (ook geen rangorde zoals roofdier-prooi)
  • gelijk in waarde aan de vrouw (Gen. 2:23)
  • man & vrouw lijken op elkaar en verschillen om elkaar aan te vullen
    (man – woman / man – mannin Gen. 2:23)beschermende man
  • omhulde de vrouw, man is bedoeld als beschermer van de vrouw, haar te omhullen (Hooglied 8:8,9 / Ef. 5:29)

Zie je vandaag een aantrekkelijke vrouw of jongedame? Neem je verantwoording als zoon van God; zet de bescherming vrij over haar, bid voor haar, dat haar schoonheid niet geroofd zal worden. Bescherm de schoonheid van elke vrouw!