Kris Vallotton over zielenbanden

Zielenbanden

Seks is een 3-dimensionale ervaring: geest, ziel en lichaam. Iedere keer als je seks hebt met een persoon, bindt je je aan hem/haar. Twee mensen kunnen besluiten om seks te hebben ‘voor de lol’, maar toch vindt er iets plaats op een ander niveau: seks is het creëren van een ook een emotionele band tussen hen, of ze willen of niet. Vaak voelt vooral het meisje/de vrouw dit het duidelijkst en wordt zij ook het meest gekwetst als het uit gaat. Waarom de vrouw? Omdat het vrouwelijke limbische systeem groter is dan het mannelijke.

Snapshot_20160216_2Seks plakt dus twee personen aan elkaar. Als je die twee uit elkaar trekt scheurt er wat (zie afbeelding). Een stukje van je sekspartner (het goede, slechte en lelijke) blijft bij je (en vice versa) voor de rest van je leven. Als je uit elkaar gaat, is er dus altijd iets in jou wat verlangt naar dat stukje in die persoon, wat van jou is (hoewel je die persoon misschien wel nooit meer ziet of zelfs helemaal niet meer mag). Gevolg; verscheurd voelen, verward over ‘wie ben ik’, moeilijk hechten aan mensen etc. 1 Korintiërs 6:15 Weet je niet dat degene die zich verbindt met een prostituee, één lichaam met haar is? Want Hij zegt: “die twee zullen tot één vlees.”

Ongezonde zielenband: 7 signalen

  1. Je hebt een relatie waar geweld in voorkomt (fysiek, emotioneel of lichamelijk), maar je “voelt” je zo hecht, dat je weigert om het uit te maken.
  2. Je hebt een relatie (misschien lang geleden) verlaten, maar je blijft nadenken over de andere persoon, bijna obsessief (je kunt hem/haar niet uit je hoofd krijgen).
  3. Wanneer je iets doet (je hebt een gesprek bijv.) heb je het gevoel dat deze persoon erbij is of je in de gaten houdt.
  4. Als je seks met iemand anders hebt (hopelijk je echtgenoot of echtgenote), denk je elke keer aan die persoon waar je een zielenband mee hebt.
  5. De negatieve eigenschappen van de persoon die aan je ziel is gebonden, draag je met je mee. Of je het daar nu mee eens bent of niet.
  6. Je verdedigt jezelf om in relatie te blijven met deze persoon die aan je ziel gebonden is, hoewel het negatief beïnvloedt of zelfs vernietigend is. images2XL2WIR0
  7. Je hebt synchrone ervaringen en / of “stemmingen” met de persoon die aan je ziel gebonden is. Dit kan zelfs ook ziekte, ongelukken, verslavingen betekenen.

Hoe kom je er vanaf?

Ben jij verstrikt geraakt in zielenbanden? Je kunt nooit zo ver vallen dat je niet meer kan opstaan. Nieuw leven is beschikbaar door simpelweg te bekeren en te vragen aan Jezus om je te vergeven. Want vergeving herstelt de standaard in ons leven. Ook vergeving van jezelf en je sekspartners komt dan aan de orde. De banden kan je breken; als je overtuigd bent van je nieuwe seksuele standaard. Wij kunnen je helpen daarmee; vul dit in. Ben je bevrijd van een ongezonde zielenband? Vertel ons erover in de reacties hieronder!

 

Kris VallottonKris Vallotton komt uit Redding Californië, uit de bekende kerk Bethel. Hij startte Moral Revolution (gericht op jongeren) en schreef daar ook een boek over. Dit is te koop bij ons (klik hier). Als je hem wilt zien spreken: zie mijn YouTube kanaal. Kris zelf schrijft ook regelmatig blogs op zijn site, hier is ook de originele blog. Met toestemming vertaald en gepost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *