Jongen – man

Het mannenlichaam geeft aan dat seksualiteit zonder intimiteit geen goed doet. Want de grootste klacht van jongens, volgens Sense; is dat ze een te vroege zaadlozing krijgen, waardoor ze niet echt gemeenschap kunnen hebben met hun meisje. In de seksuologie wordt hiervan meestal als oorzaak aangegeven; dat de man diep van binnen zich niet wil/kan binden aan een vrouw. Het lichaam reageert daarop (los van of de man dat wil of niet) door snel een zaadlozing te hebben, waardoor je niet echt intieme seks kan hebben, je hoeft er niet echt voor naar binnen bij de vrouw dan. Alsof het lichaam er haast mee maakt, zodat het niet te intiem wordt. Gevolg is dat de vrouw ook niet een orgasme kan hebben door stimulering van de penis, want die is dan al niet meer stijf. Hiermee geven de emoties & het lichaam dus aan, dat ze de intimiteit nog niet aan kunnen, de verantwoording nog niet wil dragen voor een diepgaande & trouwe relatie. 

Een van de meest-gestelde hulpvragen van meisjes is de volgende: hoe kan ik voorkomen dat ik pijn heb, tijdens het vrijen? En het grootste probleem bij vrouwen is ook de pijn bij het vrijen. Vaak durven de meiden of vrouwen dit niet aan te geven bij hun partner, bang om te kwetsen of kwijt te raken bijv. Maar typisch een teken dat er geen intimiteit en veiligheid is voor een vrouw/meisje. Want dan stelt je lichaam je ook gewoon niet open voor een uiting van intimiteit. De spieren spannen aan en maken de vagina klein, door onzekerheid/onveiligheid/geen overgave. En daarom doet het zeer. Ook hoor je vrijwel altijd dat het meisje onzeker wordt van het idee, dat de jongen het al met veel meisjes voor haar heeft gedaan en het niet zeker is, dat hij bij haar blijft! Dus dat ze moet presteren om hem te houden. Dit is ook een zeer logische reden voor pijn bij het vrijen; want er is geen exclusiviteit, wat voor een vrouw ESSENTIEEL is om goede seks te kunnen beleven i.v.m. veiligheid, tederheid & overgave.

Het lichaam is zo verschillend! Want de man kan in 2 minuten klaarkomen, gemiddeld. En een vrouw in 15-17 minuten, gemiddeld. Ook heeft de man elke 72 uur (1x in de 3 dagen) gemiddeld, een natuurlijke aandrang om zijn zaad te lozen. De vrouw heeft alleen de menstruatiecyclus die haar lichamelijk aanzet tot seksualiteit (is dus 1x in de maand). De vrouw wil heel graag praten, harten delen, lang voorspel, de man verlangt gelijk naar klaarkomen (omdat dit ook zo snel kan). Deze feiten kunnen verwijten & onbegrip & afstand veroorzaken in een relatie.

Maar wat nou als je dit combineert als 2 krachten, die samen de perfecte ingrediënten vormen voor een stabiel, heerlijk, bevredigend seksleven? Op deze manier zijn we afhankelijk van elkaar zijn & is de relatie uniek door beide inbreng. En dat maakt ook dat je als stel een unieke seksuele reis kan maken.

Voor de getrouwde mensen; zie de verschillen dus niet als scheidingbrengend. God heeft het bewust zo bedacht. Jullie samen hebben de perfecte inbreng in de reis die jullie maken op seksueel gebied! Gebruik elkaars kracht! Mannen; zie het als een juiste stimulans om eerst harten te delen, voordat je gelijk seks wilt. Het helpt jou, jij hebt het ook nodig. En vrouwen; zie zijn seks-drang als iets positiefs voor jou, want het helpt jou, jij hebt het ook nodig regelmatig seks te hebben. We zijn niet per ongeluk verschillend.

Jongens & mannen; geef je ziel ook de ruimte. Die heeft behoefte aan intimiteit. Leer om dat op te bouwen, ook in vriendschappen! Zie je seksuele verlangens als aanzet tot intimiteit… waar vanuit misschien seks volgt als uiting. Als je dat nu al leert te beheersen; dan heb je veel gewonnen in je leven! Anders moet je dat later door schade & schande leren, minder leuke manier. Leer om op te staan als een MAN! Vecht voor je meisje. Bepaal de koers. Als jij vecht voor een meisje; zet dat ook jouw mannelijkheid vrij. Ga als die prins de toren op, om je prinses te redden. Als een meisje zich binnen een avond geeft aan een jongen, doordat hij haar zo bespeeld, wat voor eer is dat nou? Leer romantisch te zijn & teder.

Merk je dat je teveel nare gevoelens heb, om dit te kunnen doen? Te weinig motivatie, te lage eigenwaarde of pijnlijke herinneringen? Doe er wat mee zodat je dit wel kan! Vraag hulp, ga erover praten.

Vorige: “Niet-intieme seks”
Volgende: “Meisje – vrouw”