Seksualiteit = intimiteit

Seksualiteit is lichamelijke intimiteit, die het beste, krachtigste en leukste is, als deze door relationele intimiteit is omgeven. Een typische uiting daarvan, is dat we na seks, zonder intimiteit, weerzin krijgen naar de ander. Uit onderzoek blijkt, dat veel jongens hun meisje dumpen nadat ze seks hebben gehad. Niet omdat ze dat al van plan waren, maar omdat ze gewoon ineens niet meer verliefd zijn bijv. Zelf vind ik dat wel begrijpelijk, want je hebt iets gedaan (seks), wat gemaakt is om uiting te geven aan de gegroeide intimiteit. Naar mijn inzien is seksuele intimiteit pas op zijn plek als er in de relatie intimiteit is, diepe vriendschap.

Ook in een lange bestaande relatie, waar intimiteit is, werkt alsnog dit principe voor seksualiteit, heb ik opgemerkt. Als we alleen seks hebben, zonder intimiteit, zonder opbouw, zullen we afstand merken erna. Het heeft dan niet dichter bij elkaar gebracht. Het is zoveel meer waard, zoveel meer bevredigend, echt verbindend en verliefd-makend, voor nog dágen erna, als seks voortkomt uit een diepe intimiteit.

Soms word er gedacht dat je seks kan gebruiken om intiemer te worden. Helaas zal je dan bedrogen uitkomen. Seksualiteit gebruiken om intiem te worden heeft dezelfde gevolgen als een huis bouwen zonder fundering. Ziet er misschien prachtig uit, maar kort daarna stort het in. Of zoals rijst koken zonder water; het wordt niet zacht, het brand juist aan.

Vorige: “De eerste keer uitbuiten”
Volgende: “Jongen – man”