Hoe maak ik mijn dochter een vrouw?

1.Vader; wordt een Prins voor je vrouw (en automatisch ook voor je dochter)

Vaders; als jullie een beschermende prins zijn voor je vrouw, zal je dat ook zijn voor je kinderen. En dat geeft je dochter de mogelijkheid een vrouw te worden! Want zoals ik schreef over vrouwen: ‘een vrouw kan pas echt vrouw zijn, als de man bewijst een beschermer te zijn’. Als jij, vader, echter een roofdier houding hebt (los van of je dat wilt), dan heeft je dochter niet de mogelijkheid om een echte vrouw te worden. Zij leert dan al in de verhouding man-vrouw dat ze moet vechten voor veiligheid en dat ze daar een man niet voor nodig heeft. Een man zou ze gaan zien als iets slaps, waar ze zich af en toe aan geeft om te gebruiken. Of ze wordt zich bewust dat ze afhankelijk van hem is, dus wil ze hem regeren en manipuleren (d.m.v. uiterlijk/seksualiteit). Denk aan de vloek uit Genesis 3:16 vrouw, naar uw man zal uw begeerte uitgaan en hij zal over u heersen.

2. Moeder; wordt een echte vrouw (die zich durft over te geven in kwetsbaarheid)

Moeders; als jullie mannen beschermers zijn, alleen jijzelf hebt er nog erg moeite mee om je over te geven aan hun bescherming… probeer dat op te lossen met God of andere hulp. Want hiermee zet je een voorbeeld van het vrouw zijn, in je dochter. Laat je vertrouwen herstellen. met dochterMocht je man nog niet die beschermer zijn; dan zou ik adviseren om dit samen te bespreken, vanuit jouw rol. Dat je hem duidelijk maakt, dat jij hem nodig hebt, in kwetsbaarheid. Voor jezelf en voor je dochter. Probeer er samen over te gaan praten, met vrienden en/of zoek hulp.

Wat als de vader niet aanwezig is, van je dochter? Dan is er een ander verhaal. Laat er dan andere gezonde mannelijke figuren in jouw & haar leven zijn, die een voorbeeldfunctie hebben van het man-zijn. Opa’s bijvoorbeeld, ooms of vrienden. Bespreek dat samen met God; want ‘zoek eerst het Koninkrijk van God en al het andere ontvang je’ & ‘Wat je bidt zal Hij je geven, als je zoekt dan zul je het vinden’.

3. Elke keer dat je man-vrouw verschillen / seksualiteit bespreekt met haar op haar niveau, laat dan deze dingen je uitgangspunt zijn. En bescherm haar grens tegenover alle mannen (ook broers).

Laat in je uitleg elke keer duidelijk worden waar zij als vrouw voor bedoeld is. En dat ze zich alleen hoeft te geven, als er respect is. Dat een man hoort te zijn als een Prins, als een Beschermer. En stimuleer (geef haar de ruimte voor) haar relatie met God de Vader, zodat ze ook bij Hem dit ziet & beleefd.

4. Heb respect voor je dochter(s grens)

Als laatste wil ik nog benoemen dat respect erg belangrijk is in opvoeding. Geef haar een eigen keus; respecteer haar grens (m.n. in het sociaal emotionele / relationele). Zoals God ons een keus gaf (vrije wil) en onze keus respecteert. Zie ook ‘Loving on Purpose’ van Danny Silk. Als zij gewend is met respect behandeld te worden, is zij automatisch niet vatbaar voor respectloos gedrag