Het ontstaan van jouw seksualiteit

De 1e ervaringen met seks, print een plaatje in je ziel, wat jij voor heel je leven zal gebruiken. Zo is uit onderzoek naar voren gekomen. Seksualiteit wordt als een soort klei in je gelegd. Daarna kleien je ouders daarmee, door hoe zij met elkaar leven & hoe zij jou seksueel opvoeden. Het moment van  menstruatie & 1e keer natte droom hebben veel impact, blijven goed hangen in de klei. Hoe dat moment was, hoe je ouders reageerden etc. Ook hebben evt. verslavingen op het gebied van masturbatie & porno impact op de klei.

Maar het moment van de 1e keer seks; is als vuur op de klei. Je seksualiteit gaat in de oven en kan daarna niet meer geboetseerd worden; het is hard geworden, een definitief beeld, vast in je ziel. Met een explosie aan hormonen daarbij, o.a. bindingshormoon. Je lichaam maakt met die hormonen een soort belofte aan de ander. Vervolgens is je diepste gevoel van bevrediging bij seks, in ’n situatie als in dit stuk klei. Seks op een andere manier hoeft niet vervelend te zijn maar het is niet bevredigend, verzadigend. Dit kan bijvoorbeeld vreemd gaan veroorzaken, echtscheidingen en ernstige seksuele verslavingen.

Zo heeft bijvoorbeeld een man, die als tiener voor het eerst seks had met een prostituee, dat als kader. Dat is dan zijn beeld van seksualiteit voor de rest van zijn leven. Seks met zijn vrouw, kost hem moeite. Omdat hij altijd zijn verlangen naar prostituees moet onderdrukken. Hij heeft een beeld gevormd van seks, in plaats van een vrouw waar hij zich aan verbind. Vaak kan hij zelf niet de vinger leggen op de reden van onrust, de reden van geen bevrediging vinden en de reden van die neiging toch even naar de prostituees te gaan. 

Stel nou dat je de 1 e keer seks hebt, als je getrouwd bent, dan stempel je in plaats van deze leegte, je partner bij seks. Je lichaam tatoeëert dit, door een explosie aan hormonen. Je geest tatoeëert dit, omdat je je verbindt aan de ander. Je ziel tatoeëert dit, omdat de band die er was, bevestigd wordt door de seks. Voordeel? 90% kans op een lang huwelijk, in plaats van scheiding. Zo is het ontworpen, zo is het ’t krachtigst.

Ben je nog jong en heb je geen seksuele ervaring? Geweldig dat je dit nu leest, je weet nu dat de keuzes die jij komende jaren maakt hierin, voor je hele leven gevolgen hebben. Lees lekker verder hoe je dit kan uitbuiten!

Ben jij al seksueel actief geweest en kom je er achter dat jouw seksualiteit verwrongen is? Gelukkig kan je daar met hulp in veranderen. Want een goed seksleven, gezonde seksualiteit, is niet onhaalbaar of hopeloos als je een valse/verkeerde start had. Misschien begrijp je jezelf nu wel meer, door dit principe te ontdekken. Mocht je ervan af willen; klik hier. [kan ook via Skype]

Vorige: “Eigen verantwoording”
Volgende: “De eerste keer uitbuiten”