Het ontstaan

De 1e ervaringen met seks, print een plaatje in onze ziel, wat wij voor heel ons leven gebruiken. Zo is uit onderzoek naar voren gekomen. Seksualiteit wordt als een soort klei in ons gelegd. Dan kleien ouders daarmee, door hoe zij met elkaar leven & hoe zij jou seksueel opvoeden. Het moment van  menstruatie & 1e keer natte droom hebben veel impact, die blijven goed hangen in de klei. Hoe dat moment was, hoe ouders reageren etc. Ook hebben evt. verslavingen op het gebied van masturbatie & porno impact op de klei.

Maar het moment van de 1e keer seks; is als vuur op de klei. Seksualiteit gaat dan in de oven en kan daarna niet meer geboetseerd worden; het is hard geworden, een definitief beeld, vast in de ziel. Met een explosie aan hormonen daarbij, m.n. bindingshormonen. Ons lichaam maakt met die hormonen een soort belofte aan de ander. Vervolgens is ons diepste gevoel van bevrediging bij seks, in ’n situatie als in dit stuk klei. Seks op een andere manier hoeft niet vervelend te zijn maar het is niet bevredigend, verzadigend. Dit kan bijvoorbeeld vreemd gaan veroorzaken of echtscheidingen of ernstige seksuele verslavingen.

Stel nou dat je de 1e keer seks hebt, vanuit intimiteit en in veiligheid, toewijding, dan stempel je als het ware je partner in je ziel. Je lichaam tatoeëert dit, door een explosie aan hormonen. Je geest tatoeëert dit, omdat je je verbindt aan de ander. Je ziel tatoeëert dit, omdat de band die er was, bevestigd wordt door de seks. Voordeel? 90% kans op een succesvolle, lange relatie. Dit komt niet alleen door de seks op het juiste moment, vanzelfsprekend. Maar ik denk wel, dat seks op het juiste moment de positieve patronen versterkt en te vroege seks de negatieve patronen versterkt. En misschien ook wel creëert.

Ben jij al seksueel actief geweest en kom je er achter dat jouw seksualiteit verwrongen is? Gelukkig kan je daar met hulp in veranderen. Want een goed seksleven, gezonde seksualiteit, is niet onhaalbaar of hopeloos als je een valse/verkeerde start had. Misschien begrijp je jezelf nu wel meer, door dit principe te ontdekken. Mocht je ervan af willen; klik hier. [kan ook via Skype]

Vorige: “Eigen verantwoording”
Volgende: “De eerste keer uitbuiten”