De eerste keer uitbuiten

Gezien opvoeding en eigen keuzes in de tienertijd veel invloed hebben op onze seksuele beleving voor later; hier een omschrijving voor hoe het kan zijn. Wat nou als je de kracht van seksualiteit volop wilt uitbuiten in je relatie:

Het is een groot cadeau om ‘onze maagdelijkheid’ te geven in de huwelijksnacht. Voordat we tot zo’n keus komen, is er al een weg afgelegd van groeiende intimiteit en vriendschap. Wat de seksuele intimiteit tot zijn recht laat komen. Het wordt vaak ervaren als een gevecht, om dit vol te houden. Hoe mooi, alles waarvoor we vechten wordt meer waard. Net als die training voor de Olympische medaille of het lange sparen voor een speciaal iets. Iets dat we krijgen, omdat we het willen, heeft vaak al heel snel zijn waarde verloren. Misschien een bemoedigende gedachte, als je in die periode zit; het maakt het seksleven van zometeen veel waardevoller, elk moment dat het je moeite kost het te bewaren.

Hopelijk heb je een goede achtergrond qua seksuele opvoeding en intimiteit die je bij je ouders zag. Is dat niet zo? Dan zijn er gelukkig ook andere voorbeelden te vinden. Als je merkt dat je negatieve gevoelens erbij hebt (angst, minderwaardigheid, bindingsangst o.i.d.), dan zitten daar hoogstwaarschijnlijk overtuigingen onder. Lees hier meer daarover.

Dan komt de verkeringstijd. Een oefening in zelfbeheersing, respect, vriendschap opbouwen. Er komt steeds meer openheid, steeds meer intimiteit, steeds meer veiligheid. Zelfs zo veilig dat je ook dom durft te zijn en ruzie maakt met elkaar. Je kan lachen met elkaar, huilen met elkaar en bouwt veel herinneringen samen op. Je bouwt samen nieuwe vriendschappen op met anderen. Je spreekt open over seksualiteit en je verlangens en wat dingen met je doen. Je spreekt over normen en waarden, je verwachtingen van elkaar in seks. Er is geen sprake van dwang of angst in de relatie, op geen enkel vlak. Jullie bouwen de liefde langzaam op, je geeft het tijd te groeien zoals een plantje.

En dan komt de huwelijksnacht, jullie hebben samen besloten dat je dan voor de 1e keer seks wilt hebben met elkaar. Zorg dat je dit voorbereid en inkleed, wat je tot je 100e zal herinneren. Maak het heel romantisch, zorg voor kaarsen die 6 uur branden, zorg dat het warm is, zorg voor een bruidssuite of maak je slaapkamer heel romantisch. Zorg dat er een relaxed muziekje opstaat, het lekker ruikt en dat je wat lekkers qua eten & drinken hebt. Zorg dat je ontspannen kan en lekker even kan kletsen. Zorg dat je zachte dekens & kussens hebt. En mooi ondergoed gekocht hebt. En een handdoekje o.i.d. om het zaad op te vangen. Let er op dat je genoeg ruimte & tijd hebt en alles op slot doet, privé maakt. En niet te vergeten; het voorbehoedsmiddel wat je hebt gekozen.

Gooi je creativiteit erin; geniet van het voorbereiden hiervan. Verwerk ook persoonlijke dingen erin; typische dingen van jullie relatie, speciale herinneringen, belangrijke momenten. Want je gaat een herinnering maken, in je geest, in je ziel en in je lichaam, waar je je hele leven profijt van zal hebben!

Vorige: “Het ontstaan van jouw seksualiteit”
Volgende: “Seksualiteit = intimiteit”