De eerste keer uitbuiten

Als je alles wilt halen uit je ‘bouwpakket’ seksualiteit, ziet dat er ongeveer zo uit:

Kies ervoor om ‘je maagdelijkheid’ als cadeau te geven in je huwelijksnacht. Vecht heel die tijd van voorbereiding om je maagd-zijn te houden door deze maatschappij heen. Hopelijk heb je een goede achtergrond qua seksuele opvoeding en intimiteit die je bij je ouders zag. Zo niet, zorg dan dat je daar een goed beeld van krijgt. En dan krijg je verkering. Je hebt geleerd jezelf te beheersen en hebt respect voor de ander. Je bouwt samen aan een hechte vriendschap. Er komt steeds meer openheid, steeds meer intimiteit, steeds meer veiligheid. Zelfs zo veilig dat je ook dom durft te zijn en ruzie maakt met elkaar. Je kan lachen met elkaar, huilen met elkaar en bouwt veel herinneringen samen op. Je bouwt samen nieuwe vriendschappen op met anderen. Je spreekt open over seksualiteit en je verlangens en wat dingen met je doen. Je spreekt over normen en waarden, je verwachtingen van elkaar in seks. Er is geen sprake van dwang of angst in de relatie, op geen enkel vlak. Jullie bouwen de liefde langzaam op, je geeft het tijd te groeien zoals een plantje.

En dan komt de huwelijksnacht, jullie hebben samen besloten dat je dan voor de 1e keer seks wilt hebben met elkaar. Zorg dat je dit voorbereid en inkleed, wat je tot je 100e zal herinneren. Maak het heel romantisch, zorg voor kaarsen die 6 uur branden, zorg dat het warm is, zorg voor een bruidssuite of maak je slaapkamer heel romantisch. Zorg dat er een relaxed muziekje opstaat, wat lekkers qua eten & drinken. Zorg dat je ontspannen kan en lekker even kan kletsen. Zorg dat je zachte dekens & kussens hebt. En mooi ondergoed gekocht hebt! Let er op dat je genoeg ruimte & tijd hebt en alles op slot doet, privé maakt. En niet te vergeten; het voorbehoedsmiddel wat je hebt gekozen.

Gooi je creativiteit erin; geniet van het voorbereiden hiervan! Verwerk ook persoonlijke dingen erin; typische dingen van jullie relatie, speciale herinneringen, belangrijke momenten. Want je gaat iets maken waar je je hele leven profijt van zal hebben! Als je klei zo in de oven gaat; heb je bijna 100% kans op een succesvol lang huwelijk. Omdat je hele persoon zich verbindt met de ander in jullie seksualiteit, op deze manier. Daarom zullen jullie beide de diepste bevrediging beleven, als je weer romantisch samen bent met diezelfde persoon, in diezelfde intimiteit als deze 1e keer. Heel je leven zal je terug verlangen daarnaar, want het is een plaatje wat geprint is in je ziel. Op deze manier vind je de diepste bevrediging. En dat is precies wat een basis vormt voor een lang gelukkig huwelijk.

Vorige: “Het ontstaan van jouw seksualiteit”
Volgende: “Niet-intieme seks”